Nukilan Kisah Indah Dalam Hidup Kami

Thursday, November 23, 2017

Outing Dengan Pak Usu @ Gold Coast Morib

Khadija dan Fatihah bila pak usu Meor ajak ikut mandi kolam di Gold Cost Morib terus je kata nak.  Mama pula memang berfikiran terbuka, janji pandai jaga diri dan tak buat hal serta dengar cakap pak usu dan mak usu, kebenaran boleh diberi.  Pak Usu pula janji nak jaga keselamatan dia orang.  Mama dengan abah Hakim memang tak nak join sebab kami dah ada perancangan lain.  Harraz pula melalak bila dia tak dapat ikut sama.Pagi lagi mak usu Anis bagi gambar Puteri dan Adam yang turut bangun awal, teruja nak mandi kolam.

Puteri mulut pot-pet, pot-pet kata Khadija sepanjang kat sana.  


Alhamdulillah.  Dia orang 'happy' dan puas berendam dalam kolam separuh hari.  Petang tu masing-masing balik dengan kepenatan.


Monday, November 20, 2017

Aktiviti Harraz @ Taska Comel Intelek

Gambar aktiviti Harraz yang dirakam teacher.  Geram je bila tengok 'handsome boy' yang dah semakin hari semakin besar.  Bau 'baby' dah makin hilang.Friday, October 27, 2017

Birthday Party Handsome Boy @ Taska

Sambutan kali kedua birthday Harraz diadakan di Taska Comel Intelek.  Alhamdulillah.  Walaupun sederhana tetapi meriah.  Allah permudahkan hajat kami untuk berkongsi rezeki dengan kawan-kawan Harraz.


Goodies untuk kawan-kawan.Dalamnya ada wafer, biskut dan spring kecil.


Kek coklat moist tempah dengan baker Nor Zihan.


Harraz yang 'excited'.  Begitu tertib dan disiplinnya Harraz di taska.


Mihun, agar-agar, buah, kek dan air semuanya dibawa dari rumah.  Memang tak nak menyusahkan guru taska.


Kakak Puteri Hasya pun ikut serta.  'Excited' sebab nak tengok kawan-kawan Harraz.

Baiknya Harraz.


Macam-macam versi lagu.  Sabar sahaja si Harraz menunggu.


Sukanya dia.Masa untuk tiup lilin.  Teacher Ifa ni memang teacher yang jaga Harraz.Kawan-kawan menunggu giliran teacher bagi makanan.  Baik je semua duduk diam-diam.


Harraz yang diraikan.  Special sikit kata teacher.  Siapa yang sambut birthday memang akan dilayan macam Putera Raja hari tu.


Selamat ulangtahun sayang mama.  Semoga kamu menjadi sebaik-baik dan semulia-mulia khalifah disisi Allah S.W.T.


Tuesday, October 24, 2017

Happy Birthday Muhammad Harraz

Alhamdulillah.  15 Oktober 2017, genaplah 3 tahun usia Muhammad Harraz.  Semenjak Harraz dah masuk taska ni, mungkin dia dah faham sikit seronoknya sambut birthday.  Kerap juga kawan-kawan meraikan birthday mereka di taska.  Bila ada birthday dapatlah makan kek dan 'goodies'.  Bila ditanya birthday siapa tadi?  Dia akan cakap, "Muhammad Harraz yang punya".  Tiap-tiap kali juga birthday dia.  Jadi tak nak menghampakan dia dan nak bagi dia rasa betul-betul birthday tu dia punya, makanya tahun ni mama sambut dua kali birthday Harraz.  Satu di rumah dan satu lagi di taska dengan kawan-kawan.Sehari sebelum birthday, dah dapat hadiah basikal.  


Basikal ni Muhammad Harraz yang pilih sendiri.


Harraz....... perkembangan dia, kalau ikut pemerhatian mama dan jika dibandingkan dengan kakak-kakak memang ada perbezaan sikit.  Perkembangan dari segi kebijakan tu rasanya mengikut usia.  Dia dah pandai bercakap banyak perkataan.  Dia boleh dikatakan keletah juga.  Tapi masih ada banyak perkataan yang pelat bunyinya.  Dari segi menyusu, dia semakin banyak minum susu botol.  Tapi kalau nak tidur, masih lagi cari susu mama.  Dah pandai mengira 1 hingga 10, one to ten, abjad ABC masih tunggang terbalik tapi ada usaha untuk menyebutnya dan sudah pandai baca doa makan.

Cumanya, Harraz ni agak manja terlebih.  Kuat melalak jika permintaan dia tak diikuti.  Hari-hari ada sahaja 'trick' dia nak ke kedai, walaupun hanya untuk dapatkan sebiji roti krim gardenia.  Sangat-sangat manja dan rapat dengan abah.  Anak abahlah katakan.  


Sambutan secara kecil-kecilan di rumah.  Jadilah dengan menu yang simple untuk meraikan birthday boy.


Harraz yang agak 'naughty', belum apa-apa krim kek dah kena usik.


Kakak Dija muka masam sebab kena marah tak tolong awasi adik.Muhammad Harraz yang 'happy'.  Harraz, mama dan abah doakan Harraz dikurniakan kecerdasan akal fikiran, sihat tubuh badan, dimurahkan rezeki, dilimpahkan kasih sayang, akhlak dan budi pekerti yang tinggi serta berjaya di dunia dan akhirat.


Harraz dah tak kisah makan, bila tengok hadiah yang kakak-kakak bagi.  Walaupun hanya hadiah dari kedai ECO RM2.00 je tapi memang 'excited' Harraz bila dapat.


Puteri, kakak sepupu Harraz yang 'ngam' dengan dia.

Harraz, semoga kamu membesar sebagai khalifah yang sempurna kerana kamulah harapan mama dan abah serta harta paling berharga buat kami.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...