Nukilan Kisah Indah Dalam Hidup Kami

Wednesday, August 24, 2016

Kami @ Derma Darah

Aktiviti setiap 3 bulan sekali dalam kalendar tahunan abah Hakim iaitu menderma darah.  Alhamdulillah.  Saya berbangga punya suami seorang penderma darah yang menjadikan amalan ini sebahagian daripada tanggungjawab, kata beliau.  Walau pun saya sendiri bukan penderma darah, dengan galakan yang saya berikan, mungkin ada 'bahagian' juga buat saya dariNya.  Insya Allah.















Budak-budak ni memang 'happy' sangat bila dapat keluar.















Walaupun sekadar teman tengok abah Hakim derma darah tapi kami 'enjoy'.  Paling best setiap kali derma darah mesti dapat 'goodies'.  Kali ni dalam beg 'goodies' siap ada satu tiket wayang free yang ditaja oleh penganjur kempen derma darah iaitu pihak MBO, Harbour Place.














Anak abah.

























Habis derma darah, kami bawa anak-anak beridah di taman permainan.  Puas berbasikal, mereka main lompat-lompat pula.

















Inilah sebahagian daripada pengisian hujung minggu kami.






Tuesday, August 16, 2016

Golden Time @ AEON Mall Shah Alam






























Monday, August 15, 2016

Muhammad Harraz @ 1 year 10 months

Alhamdulillah, Harraz dah pandai cakap.  Walaupun belum lancar dan masih pelat, tapi apa yang dia cakap tu jelas. 














Pantang pintu terbuka, sarung kasut terus tuju keluar.  Memang kena kawal dan pantau apa yang dia buat.  Kadang-kadang habis penuh pasu bunga dia bubuh batu.  Itulah aktiviti budak bijak lagi 'handsome' kesayangan kami.























Setakat ni, antibodi Harraz juga nampaknya kuat.  Jarang demam, batuk atau selesema.  Memang senang nak jaga budak bijak ni.  Makan tak cerewet.  Nak tidurkan dia juga senang.























Anak 'handsome' mama.























Harraz takkan berjalan jauh, dia pun agak penakut juga.  Kalau dia nampak tak ada siapa-siapa kat luar, dia memang akan masuk dalam.  Nasib baik juga, tak terlampau berani.























Permainan paling dia suka, main sorok-sorok dan acah-acah dengan dia.  Memang 'brilliant' anak mama dengan abah.






Saturday, July 23, 2016

Bila BFF Datang Beraya














Cerita kali ini Dija yang tulis sebab ni cerita mengenai Dija dengan kawan Dija. Kawan baik Dija  bernama Khairunnadia.  Masa hari raya kelima, Keluarga Nadia datang beraya ke rumah kami. Seronok sangat dapat jumpa Nadia. Macam tak percaya Nadia dan keluarganya  akan datang ke rumah kami. Dah lama tak jumpa dia. Selalu, Chatting dekat whatsapp je.

Insya Allah, Nanti kami sekeluarga akan datang beraya juga ke rumah Nadia. Rindunya Nadia........






Warna-Warni Di Aidilfitri


























Thursday, July 21, 2016

Riang Ria Di Aidlifitri



























































































































Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...