Nukilan Kisah Indah Dalam Hidup Kami

Friday, October 20, 2017

Our Bonding Time

Jalan-jalan, makan-makan dan menonton wayang...... inilah cara kami menghabiskan masa bersama pada cuti hujung minggu.

Sebelum jalan, kena dapatkan 'energy' dulu.  Makanya, perut kena kenyang baru ada semangat nak berjalan.  Lokasi kedai makan yang menjadi pilihan hasil kata sepakat semua dah tentulah di Kukus.



























Selesai makan, terus ke lokasi utama yang hendak dituju, MBO Harbour Place.  Tapi sebelum tu, ambil Faris dulu.  





Kami pilih cerita Abang Long Fadhil 2.  Cerita yang pada saya, tak rugi ditonton.  Cerita yang menghiburkan untuk semua lapisan umur.  


























Harraz yang serius menonton sehingga 30 minit pertama.  Lepas tu tertidur.  

Secara keseluruhannya, saya bagi 8/10 bintang untuk nilaian filem Abang Long Fadhil 2 ini.  Pesanan saya, teruskanlah berkarya dan menghasilkan filem yang bermutu wahai para penggiat seni industri filem tempatan.  Tahniah kepada produksi Skop Production kerana kami sekeluarga benar-benar terhibur dengan filem ini.





 

Wednesday, October 11, 2017

Jalan-Jalan Sebelum Balik @ Kuala Lumpur

Sebelum balik, kami singgah di 2 lokasi...... Kampung Baru dan Taman Tasik Titiwangsa.  Melayan kerenah budak-budak comel.









































































Thursday, October 5, 2017

Night @ One-Stop Residence & Hotel

Jalan-jalan singkat kami ke KL pada cuti Awal Muharram 1439H hari tu memang bertujuan nak cari tempat berehat.  Hasil dari carian di dalam booking.com, akhirnya menemukan saya dengan sebuah apartment di One-Stop Residence & Hotel yang mana pada saya harga bilik yang ditawarkan untuk 2 hari 1 malam agak berbaloi iaitu RM200.++ untuk apartment 2 bilik beserta dengan kemudahan kolam renang.

Kami 'check in' sekitar jam 4.00 petang.  Sampai sahaja terus selesaikan apa yang patut dahulu.  Duduk berehat sekejap, makan-makan bekalan yang dibawa dan kemudiannya bersiap untuk mandi-manda di kolam renang.











































































Mandi kolam nilah yang ditunggu-tunggu oleh budak-budak ni.  Antara tujuan nak bercuti selain merehatkan badan juga sebabnya nak bagi mereka mandi kolam.





Pemandangan Kuala Lumpur dari bilik apartment kami.  Nampaklah menara KL dan KLCC.














Geng anak dara.  Mujur Nurin budak yang mendengar kata.  Dia ni pandai berdikari dan urus diri sendiri sebab dia duduk di asrama Tahfiz di Cheras.  Bila cuti sekolah je dia balik rumah, masa tulah berpeluang jumpa Khadija.  Walaupun hanya teman sekolah, tapi kemesraan Khadija dengan Nurin lebih daripada itu.














Pagi esoknya, sambung lagi mandi kolam.




















Muhammad Harraz yang tak puas-puas berendam.  Sampai menggigil pun dia degil tak nak keluar dari kolam.















Puteri Hasya yang umurnya tua setahun daripada Harraz.  Senang nak urus Puteri ni sebab semenjak dia jadi kakak ni, dia agak bersikap 'kakak-kakak' sangat.
























Harraz penyeri suasana.  

Percutian kali ni memang banyak masa dihabiskan duduk berehat dan menonton televisyen sahaja dalam apartment.






Thursday, September 28, 2017

Jalan-Jalan Kuala Lumpur

Cuti Awal Muharam 1439H, kami bercuti ke Kuala Lumpur.  Percutian yang tidak dirancang.  Kali ni percutian singkat dan dekat ini turut membawa Puteri Hasya (anak pak usu Meor) dan Nurin (kawan Khadija).  Sampai je KL, terus berhenti depan Dataran Merdeka sebab nak bergambar.













































Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...