Nukilan Kisah Indah Dalam Hidup Kami

Friday, November 24, 2017

Kawan-Kawan Al-Farabi

Alhamdulillah.  Berakhir sudah sesi pembelajaran di tahun 4 dan 2 buat Khadija dan Khairin.  Tahun 2018, melangkah pula ke tahun 5 dan 3.  Syukur mereka dapat mengekalkan momentum kecemerlangan di kelas Bestari.  Tahniah, Khadija masih nombor 1 di kelas dan keseluruhan darjah 4.  Manakala Khairin masih nombor 4 dan di tempat yang sama untuk keseluruhan.  Moga doa mama yang tidak putus-putus untuk kejayaan dunia akhirat mereka, Allah perkenankan.

Bagi mengabadikan kenangan mereka bersama kawan-kawan kelas, mama masukkan ke dalam blog gambar-gambar yang dirakam ustazah semasa jamuan kelas akhir tahun.
















































Thursday, November 23, 2017

Outing Dengan Pak Usu @ Gold Coast Morib

Khadija dan Fatihah bila pak usu Meor ajak ikut mandi kolam di Gold Cost Morib terus je kata nak.  Mama pula memang berfikiran terbuka, janji pandai jaga diri dan tak buat hal serta dengar cakap pak usu dan mak usu, kebenaran boleh diberi.  Pak Usu pula janji nak jaga keselamatan dia orang.  Mama dengan abah Hakim memang tak nak join sebab kami dah ada perancangan lain.  Harraz pula melalak bila dia tak dapat ikut sama.























Pagi lagi mak usu Anis bagi gambar Puteri dan Adam yang turut bangun awal, teruja nak mandi kolam.

















Puteri mulut pot-pet, pot-pet kata Khadija sepanjang kat sana.  






































Alhamdulillah.  Dia orang 'happy' dan puas berendam dalam kolam separuh hari.  Petang tu masing-masing balik dengan kepenatan.






Monday, November 20, 2017

Aktiviti Harraz @ Taska Comel Intelek

Gambar aktiviti Harraz yang dirakam teacher.  Geram je bila tengok 'handsome boy' yang dah semakin hari semakin besar.  Bau 'baby' dah makin hilang.



























Friday, October 27, 2017

Birthday Party Handsome Boy @ Taska

Sambutan kali kedua birthday Harraz diadakan di Taska Comel Intelek.  Alhamdulillah.  Walaupun sederhana tetapi meriah.  Allah permudahkan hajat kami untuk berkongsi rezeki dengan kawan-kawan Harraz.














Goodies untuk kawan-kawan.



Dalamnya ada wafer, biskut dan spring kecil.


Kek coklat moist tempah dengan baker Nor Zihan.


Harraz yang 'excited'.  Begitu tertib dan disiplinnya Harraz di taska.


Mihun, agar-agar, buah, kek dan air semuanya dibawa dari rumah.  Memang tak nak menyusahkan guru taska.














Kakak Puteri Hasya pun ikut serta.  'Excited' sebab nak tengok kawan-kawan Harraz.













Baiknya Harraz.


Macam-macam versi lagu.  Sabar sahaja si Harraz menunggu.


Sukanya dia.















Masa untuk tiup lilin.  Teacher Ifa ni memang teacher yang jaga Harraz.























Kawan-kawan menunggu giliran teacher bagi makanan.  Baik je semua duduk diam-diam.


Harraz yang diraikan.  Special sikit kata teacher.  Siapa yang sambut birthday memang akan dilayan macam Putera Raja hari tu.


Selamat ulangtahun sayang mama.  Semoga kamu menjadi sebaik-baik dan semulia-mulia khalifah disisi Allah S.W.T.






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...