Nukilan Kisah Indah Dalam Hidup Kami

Friday, December 5, 2008

Take A Break

Saje, tengah tension agaknya. Kerja kat office tak kan selesai sampai bila2. Lagi2 kerja macam saya ni memerlukan penjanaan otak sepenuhnya? Tahu dak apa kerjanya. Saya adalah seorang Stenographer, masuk mesyuarat catit minit dan buat minit. So, kerja tak kan habis sampai bila2. Saya bersyukur dengan kerja saya ni. Sebenarnya saya berminat nak melanjutkan pelajaran lagi untuk meningkatkan taraf pendidikan dan kerjaya. Tapi? Itulah pasal kalau masa bujang dulu kan ke senang. Tapi tak pe sekarang ni, saya bertekad nak lulus Aras IV untuk PTK, Aras III dan lepas dan dengar2 memang ada kekosongan untuk kenaikan gred, tapi segan nak bertanya. Ilmu pulak tak semestinya ilmu dunia, ilmu akhirat kena juga pelajari. Saya beruntung sebab suami saya sehingga kini seimbang kedua2 nya. Maksudnya bila time agama dia agak tegas, tapi bila enjoy dia boleh masuk jugak. Minggu lepas saya bercuti 3 hari. Balik office hari Selasa dah mula dengan kerja2 semula. Balik bercuti dari Melaka petang Ahad. Pagi Isnin, 1.12.2008 bawa Khadija ke Klinik, injection terakhir. Petang tu dia demamlah juga. Khadija ni makin manja, masa demam tu bukan main mengada lagi. Selepas hantar Khadija kat rumah mak, lepas balik Klinik, suami saya ajak tengok wayang di Jusco Bukit Tinggi, Klang, bawa anak buah sekali Naim. Oleh kerana bawa Naim, kami tengok cerita Anto Fighter. Not bad, lawak jugaklah. Tapi ending dia membosankan sikit. Watak yang best pun boleh dikatakan cuma Radhi OAG dan Bell serta Scha yang menghidupkan cerita tu. Yang lain2 tu gitu2 aje.


1 comments:

nurul said...

tak ok sangat ek cite antoo.. tgk iklan cam superb jek... tak pegi tgk pun.. huhu lagi2 tangah gaduh dengan bf... bosannyeeeeeeeeeee...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...