Nukilan Kisah Indah Dalam Hidup Kami

Thursday, March 1, 2012

Jigsaw Puzzle

Gambar yang saya rakam semasa Khadija berjaya menyelesaikan jigsaw puzzle KFC gambar chicky & friends. Boleh dikatakan 70% Dija buat dan yang selebihnya diselesaikan bersama-sama abahnya.Selagi tak disiapkan selagi tulah si Khadija bising. Sekarang dia memang suka bermain dengan jigsaw puzzle. Kiranya ni jigsaw puzzle yang entah ke berapa yang dia main. Sebelum ni cuma jigsaw puzzle yang sedikit dan senang. Yang ni 'complicated' sikit bagi saya untuk budak sebaya Dija.Jigsaw puzzle set chicky meal ni kalau tak silap mak cik nor yang bagi. Tak ingat dah berapa lama saya simpan yang pasti masa tu Khadija kecil lagi mungkin belum 2 tahun.Geram betul tengok muka Fatihah yang 'cute' ni.

Kenangan saya dengan jigsaw puzzle masa kecil dulu memang ada. Kalau tak silap saya, saya dan kakak sering bermain menyusun jigsaw puzzle dengan mak usu kami. Antara gambar yang saya ingat gambar kartun mickey mouse & friends. Berkali-kali kami selesaikan jigsaw puzzle tu. Ada satu jigsaw puzzle gambar bunga matahari pula, adik saya, Saleha siap frame dan gantungkan di dinding.

Bagi saya dan Hakim, permainan jigsaw puzzle ni dapat menajamkan mata dan mengasah minda tapi yang paling utama perlu fokus bagi mencari sambungan gambar. Dan kami memang galakkan Khadija main permainan yang fokus seperti ini daripada asyik bermain game di komputer.


0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...