Nukilan Kisah Indah Dalam Hidup Kami

Wednesday, August 14, 2013

Iftar 29 Ramadhan 1434H

Syukur Alhamdulillah, kami berpeluang juga berbuka puasa di luar pada hari terakhir Ramadhan 2013.  Lokasi yang menjadi pilihan kami adalah di Seoul Garden, Setia City Mall, Shah Alam.

Sampai 1 jam sebelum berbuka sebab nak 'booking' dulu, takut nanti kalau dah penuh, tak ke susah.  Selesai 'booking', apa lagi kami teruslah 'window shopping' dari satu kedai ke satu kedai sementara nak tunggu waktu berbuka.

Seawal jam 7.00 petang kami dah bersedia di meja yang telah di 'reserved' untuk kami.

Sabar menunggu lagi beberapa minit je masuk waktu berbuka.  Khadija dan Fatihah yang pandai pula duduk diam.

Puas betul makan 'steamboat' kat sini, manakan tidak untuk kami bertiga je, bayaran yang dikenakan RM130 ++ (Fatihah tak dikenakan bayaran).  Rugi kalau tak merasa semua makanan yang disediakan.

Dah kenyang makan, mulalah melilau sana-sini.  Seluar Fatihah dah senteng, menunjukkan Fatihah dah semakin tinggi.

Khadija berbuka makan taklah banyak mana.  Yang paling dia nak rasa, ais krim dan ABC je.

Senyum sampai ke telinga.  Dapat juga kami semua berbuka di luar, itu pun dah malam raya sebab dah tak ada solat terawikh.

Dah puas makan, dalam pukul 8.30 malam baru kami gerak keluar.  Khadija dan Fatihah memang pantang nampak mainan ni.  Mesti dia orang nak naik punya.

Janji korang bedua 'happy'.

"Ya Allah, kau limpahkanlah kami kesihatan yang baik, rezeki yang melimpah ruah, kasih sayang yang tiada penghujungnya dan dipanjangkan usia supaya kami dapat bertemu lagi Ramadhan yang akan datang.  Amin".


0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...