Nukilan Kisah Indah Dalam Hidup Kami

Tuesday, November 25, 2014

Baby Muhammad

Introducing our new baby ~ Muhammad Harraz bin Hakim yang membawa maksud 'Yang Terpuji, Amat Warak'.  Nama yang dipilih bersama oleh kami setelah imbasan beberapakali semasa membuat pemeriksaan menyatakan kami bakal mendapat baby boy.   Dilahirkan beberapa hari sebelum 'due date' yang dijangkakan iaitu hari Rabu, 15 Oktober 2014, jam 4.31 petang dengan berat 2.87 kg di Hospital Bersalin Razif, Klang.  Alhamdulillah, bersalin secara normal dengan melalui proses 'induced' selama beberapa jam.  


Bersama wan sementara menunggu proses 'discharged'.  Raut muka Muhammad saling tak tumpah macam kakak Fatihah semasa baby, kata wan.


Ini merupakan kali kedua saya bersalin di hospital ini.  Kenapa kami memilih Hospital Bersalin Razif?  Apa yang boleh saya katakan, saya bersyukur kerana mendapat perkhidmatan dan layanan serta pulangan yang memuaskan dari apa yang kami bayar disini.  Alhamdulillah, saya tidak melalui pengalaman yang buruk disini. Saya amat berpuashati dengan doktor yang merawat semasa membuat pemeriksaan rutin sehinggalah ke proses bersalin. 

Dan yang bestnya dua kali  bersalin disini, banyak juga 'sample' barangan yang diberikan oleh hospital ini. Kali ni siap dapat kain bedung dan topi untuk baby.

Baby Muhammad Harraz di hari ketujuh.


Bertahnik yang dilakukan pada hari ketujuh iaitu selepas abah Hakim solat sunat Dhuha. Ditahnik dengan sedikit madu, tamar dan air zam zam.

Semoga Muhammad Harraz membesar dengan sihat dan menjadi anak kebanggaan mama dan abah dengan ketinggian agama, akademik yang cemerlang dan akhlak yang baik seiring dengan maksud nama yang diberi. Amin.

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...