Nukilan Kisah Indah Dalam Hidup Kami

Tuesday, July 28, 2015

Kami Di 1 Syawal 1436H @ 2015

Alhamdulillah, saya masih dapat lagi meraikan 1 Syawal bersama-sama keluarga tersayang tahun ini.  Sambutan Syawal @ Aidilfitri kami tahun ni agak sederhana.  Agenda beraya kami sama seperti tahun-tahun sudah yang mana selesai solat Subuh kami sekeluarga beraya terlebih dahulu di rumah mertua @ keluarga abah Hakim di Kampung Bukit Kerayong. 


Tiada warna tema khusus untuk tahun ini.  Saya berbaju kurung berlatar merah, Khadija dan Fatihah pula berjubah dengan rona warna 'maroon'.  Muhammad Harraz pula dipakaikan jubah yang dibeli kak Ti @ mak long semasa mengerjakan umrah beberapa bulan lepas.


Mereka berdua yang kemas dipakaikan 'instant shawl'.  Mama dan abah dah jatuh hati dengan 'instant shawl' ni sebab selain nampak kemas, elok sahaja terletak di kepala dia orang sampai ke tengahari.  Tak perlu nak dibetulkan macam tudung lain.


Abah Hakim dan mama.


Gandingan anak-anak abah.


Anak-anak syurga kami.  Bergambar di rumah nenek di Bukit Kerayong. 


Sepupu lelaki @ anak buah sebelah keluarga abah Hakim yang meriuhkan suasana pagi 1 Syawal dengan dentuman meriam.  Memang bingit bunyinya.


Geram dengan kecomelan Muhammad Harraz.

Ada sahaja kerja dia dalam diam.

Sebelah tengahari kami di rumah atuk dan wan di Telok Gadong.  Seronok bertemu 2 pupu mereka.


Yusuf, Fatihah, Khadija dan Nurdeen yang jarang-jarang berjumpa.

Alhamdulillah, 1 Syawal yang ditunggu-tunggu berlalu dengan indahnya setelah sebulan berpuasa di bulan Ramadhan.0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...