Nukilan Kisah Indah Dalam Hidup Kami

Wednesday, September 16, 2015

Fatihah Bersukaneka @ PASTI Darul Ulum II

Alhamdulillah, walaupun cuaca berjerubu di tahap yang agak teruk di bawah bacaan IPU, sukaneka PASTI Darul Ulum II untuk tahun 2015 masih diteruskan mengikut tarikh yang dirancang pihak pengurusan pada 13 September yang lepas.  Majlis berjalan lancar dalam suasana yang penuh sederhana di padang Sekolah Rendah Agama Darul Ulum, Jalan Hassan, Klang.


Pelajar diberikan 'mask'.  Cuaca yang nampak ala berkabus seperti berada di pergunungan agak merimaskan kerana bukannya sejuk tetapi berbahang.  


Fatihah di bawah rumah kuning.  Dia nampak bersemangat.  Bila dah berjumpa kawan, agak ligat juga dia berlari ke sana ke mari.


Perarakan masuk ke tengah padang oleh kontigen rumah merah, kuning dan hijau.


Fatihah yang pakai kasut hitam.


Masa ucapan dari wakil pelajar, tiba-tiba teringat sukan PASTI tahun 2013 yang mana Khadija dipilih untuk menyampaikan ucapan. Walaupun kali ni bukan Fatihah yang dipilih untuk berucap, tapi kami tetap bangga dengan Fatihah yang sama-sama bijak macam kakak Khadija.


Fatihah hanya bermain 1 acara.  Apa yang kami lihat, Fatihah ni sikapnya kalau diberi apa-apa tugasan sama seperti Khadija, memang memberikan kerjasama dan komitmen yang sepenuhnya.


Fatihah disusun di giliran yang terakhir sebab dia pantas.


Semangat yang ditunjukkan oleh Fatihah. 


Berkobar-kobar menunggu giliran.Kasihan rumah kuning.  Lain-lain acara mendapat pingat emas.  Untuk acara ini hanya mendapat gangsa. Bukan kesilapan Fatihah. Kesilapan beberapa pelajar yang disusun di barisan tengah yang kurang agresif berlumba.  Menurut ustazah, Fatihah laju sebab itu dia disusun di belakang.  Tapi apakan daya, bila giliran sebelum-sebelumnya dah tertinggal, makanya rumah kuning terus tertinggal di belakang.  Apa pun, kami bangga dengan kamu Fatihah sebab tetap bersemangat dan teruskan juga perlumbaan walaupun rumah kuning dah jelas mendapat nombor 3.


Fatihah dengan pingat gangsanya.  Untuk acara ni, rumah kuning dapat gangsa.  Tapi untuk keseluruhan rumah kuning merangkul juara.


Abah Hakim diberi penghormatan oleh pihak pengurusan PASTI Darul Ulum II untuk menyampaikan pingat kepada pemenang untuk salah satu acara.


Barisan pelajar lelaki.  Insya'Allah, lagi 4 tahun giliran Muhammad Harraz pula.


Kami menunggu sehingga selesai acara sebab Khadija nak bermain untuk acara kakak.


Acara berjalan membawa bola ping pong dalam sudu.  3 peserta yang terawal sampai di garisan penamat dikira pemenang.


Walaupun Khadija kalah tapi jelas dia berpuas hati kerana dapat turut serta dan mencuba.  

Secara keseluruhannya, Fatihah juga seperti Khadija sama-sama terang hati baik dalam akademik dan sukan.  Alhamdulillah.


0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...