Nukilan Kisah Indah Dalam Hidup Kami

Monday, March 28, 2016

School Holiday ~ Port Dickson Again

Again and again...... ke Port Dickson lagi.  3 hari 2 malam di PD.  Hari pertama dan kedua bersendiri bertemankan rakan sekerja kerana tuntutan tugas yang mengkehendaki saya ke sana.  Alhamdulillah, kerja berjalan lancar dalam cuaca panas yang mengatasi kesejukan 'aircond' hotel.

Hotel Avillion Admiral Cove, Port Dickson lokasi pilihan pihak pengurusan MPK untuk program "Retreat YDP Bersama Ahli Majlis Dan Ketua Jabatan".
Gambar ihsan dari jurukamera MPK.  Saya sememangnya jenis pemalu untuk ber'selfie' walaupun boleh je kalau nak.


Deretan bot persendirian yang diletakkan di tepian hotel ini menjadi penarik kepada hotel ini.

2 hari 1 malam berada di hotel ini bersama rakan sekerja, selesai urusan kerja dan 'check out' setelah makan tengahari di hotel, abah Hakim, anak-anak beserta mak, bapak mertua dan kakak ipar mengambil saya untuk meneruskan percutian di PD sehari lagi.


Semalaman ditinggalkan mereka di bawah jagaan abah Hakim nampaknya tidak menjadi masalah terutamanya si budak kecil busuk masam, Muhammad Harraz.  Boleh tidur lena dengan hanya susu botol.  Alhamdulillah.


Kami memilih apartment di Primaland Resort & Convention Centre.  Dulunya apartment ini dikenali dengan Tiara Beach Resort.

Apartment yang berkonsepkan taman tema air yang agak luas.  Puas mandi-manda di sini.Muhammad Harraz yang agak ligat tak tahu duduk diam walau sesaat.  Tunjuk perangai mungkin depan nenek dan atuk.Abah Hakim yang sabar melayan anak-anak dari petang hingga bawa ke pagi esoknya.  Layan sahajalah.  Percutian ini memang khusus untuk gembirakan mereka.


Mama dan abah pun tak lepas peluang naik turun gelongsor ni.Kami yang 'happy'.


Di bahagian kolam yang lebih besar.  Bahagian ni direkabentuk seakan-akan laut.  Bahagian tepi seperti di pesisir pantai, manakala bahagian tengahnya agak dalam.

Puas betul budak-budak ni dapat mandi dari satu kolam ke satu kolam.  Oh ya, sedikit info mengenai taman tema ini iaitu bayaran masuk dikenakan untuk mandi-manda di sini.  Bayaran tu kena semak dengan pihak pengurusan sebab ada yang disekalikan dengan pakej harga bilik dan boleh juga dibeli berasingan.  Kami beli berasingan dengan seorang pak cik yang jual di bawah apartment.


Kak Nani yang 'join' kami turun ke kolam tapi tak nak berendam.
Mereka berdua yang tak puas-puas berendam.  Dua kali dapat turun ke kolam.  Sebelah petang dan kemudian pagi sebelum 'check out' tapi masih juga tak puas.


Sebelum bertolak balik, setelah makan tengahari di Teluk Kemang.  Singgah sebentar di pantai Teluk Kemang untuk cuci mata.  Dapatlah kami memenuhi permintaan anak-anak.


Khadija nak naik kuda padi.  Fatihah disuruh naik, mengelak sebab takut kata dia.

Pilihan Fatihah, nak naik motor mainan je.


Janji kamu 'happy'.


'Handsome boy' pula pilih nak naik kereta yang abah Hakim kawal pergerakannya. 


Si busuk masam yang tak tahu duduk diam.


Mujur kakak bantu mengawal pergerakan adik-adik.


Panas terik tengahari tak menghalang aktiviti ini.  Alhamdulillah.  Dapat gembirakan anak-anak.


0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...