Nukilan Kisah Indah Dalam Hidup Kami

Friday, December 14, 2018

Cuti-Cuti Malaysia ~ Part 1 @ Zoo Taiping, Perak

Lokasi cuti sempena cuti sekolah tahun 2018 ni saya dan abah Hakim putuskan seminggu sebelum tarikh cuti.  Kami pilih negeri Perak dan kemudiannya bercadang untuk terus ke negeri Kelantan melalui Jalan Gerik.Anak-anak memang terlebih 'excited'.Harraz yang manja, mengada-ngada masih nak duduk diriba dan baring dipangkuan mama dia.Lokasi pertama sesampai sahaja kami ke bumi negeri Perak adalah Zoo Taiping.Susah nak bergambar sekeluarga.  Ada je kerenah dia orang ni.  Akhirnya mama jadi 'singa' baru semua ikut arahan.Harraz penakut bila kita orang suruh dia berdiri sebelah replika buaya ni.
Terserlah ketakutan Harraz.Anak abah.Abah yang pandai melayan kerenah anak-anak.Kami berada di zoo Taiping lebih kurang 2 jam dan meneruskan perjalanan ke lokasi lain setelah hujan turun dengan lebatnya tengahari tu.1 comments:

MrsEnoxis said...

Baru pergi dalam dua minggu lepas..tp lepas masuk, hujan lebat. Nak naik tram tu pun ramai sangat orang beratur. Akhirnya stranded dalam zoo tu. X dapat nk tengok semua pun akhirnya. Tapi memang best..macam2 ada.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...