Nukilan Kisah Indah Dalam Hidup Kami

Tuesday, September 9, 2014

Pesta Buku @ Shah Alam Convention Centre

Rasanya dah beberapakali siri anjuran Pesta Buku di SACC kami sertai.  Kali ni kami ke sana pada hari pertama, Pesta Buku diadakan.  Walaupun tak banyak buku yang kami beli, tapi sekurang-kurangnya pendedahan diberi kepada mereka untuk cintakan buku dan ilmu.


Antara 'booth' pameran/jualan yang menjadi tumpuan budak berdua ni.

Khadija yang rambang mata.  Kalau boleh semua buku Ana Muslim dia nak.

Maju setapak lagi selari dengan pertambahan usia.  Kalau dulu minat dia lebih kepada buku Upin Ipin, sekarang buku berbentuk novel/cerpen karikatur Ana Muslim pula.

Abah Hakim yang ikutkan je kerenah anak-anak.  Abah Hakim masa ni sebenarnya fokus nak cari buku bertajuk 'Indahnya Hidup Bersyariat' hasil karya Dato' Ismail Kamus.

Mereka yang kami sayangi.  Kadang-kadang kerenah mereka buat kami rimas, tapi ketahuilah...... tanpa mereka walau sesaat dari mata, terasa boring juga dunia kami.

Mereka nampaknya berpuashati dengan buku-buku yang kami belikan, novel Ana Muslim, majalah Upin Ipin dan buku-buku latihan ~ ejaan, bahasa melayu, matematik dan sains.


1 comments:

adik beradik ahnaf homestay murah shah alam said...

Ada urusan di Shah Alam/Klang/USJ Subang Jaya i.e Summit USJ, Sunway, Alam Sentral, Kota Kemuning, SACC Mall, I-City, Wet World, ADTEC, CIAST, WISMA GM, UITM, UNISEL, MSU, POLITEKNIK Shah Alam atau sebagainya. Tempahlah homestay kami yang berdekatan dengan harga murah & berpatutan (RM180/semalam) dan boleh layari INTERNET @ UNIFI percuma. Layari blog kami untuk info terkini di http://onlinebookinghomestay.blogspot.com

p/s: perkhidmatan sewa harian juga disediakan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...