Nukilan Kisah Indah Dalam Hidup Kami

Wednesday, November 26, 2014

Khairin Fatihah Di Hari Bakat TCAZ

Majlis Hari Bakat dan Anugerah Tadika Ceria Az-Zahrah tahun ni saya tak dapat turut serta.  Hanya abah Hakim dan kakak Khadija menyaksikan Fatihah beraksi di atas pentas.  Majlis yang berlangsung pada 26 Oktober 2014 di Hotel Crystal Crown, Klang adalah bagi meraikan pelajar 6 tahun.  Fatihah yang baru 5 tahun hanya hadir untuk membuat persembahan sahaja.Buku aturcara dan senarai penerima anugerah.  Seperti kebiasaannya, program yang dianjurkan oleh TCAZ memang terbaik.  Dari segi pemberian 'goodies' untuk pelajar dan ibubapa juga tidak terkecuali mendapat cenderahati.  Kali ni majlis bertemakan alam di dasar laut.  Oleh kerana saya dari awal memang tahu tak dapat hadir, maka saya tidak teruja untuk buat apa-apa persediaan untuk mengikut tema hari tersebut.

Kakak Khadija yang setia menemani abah Hakim.  Ustazah Isfadiah Mohd Dasuki tetamu jemputan bagi perasmi majlis tersebut.Ibu Zarah yang boleh dijadikan contoh seorang ibu, pendidik, majikan dan pemimpin yang baik.  Saya tabik dengan sikap beliau yang peramah dan pandai menyantuni semua peringkat umur.


Persembahan pertama Fatihah iaitu nasyid mengenai Nabi Yunus dan ikan nun. 

Fatihah saya lihat cenderung kepada hafalan.  Tak kira lagu atau surah apa yang didengar mudah sahaja dia menghafal.


Selesai persembahan pertama.'Ready' untuk persembahan kedua.  Semua gambar Fatihah di belakang pentas dirakam oleh kakak Khadija.

Muka agak masam.  Rasanya masa ni, Fatihah mula tak selesa sebab tiba-tiba suhu badan naik.  Fatihah demam.

Menari dengan diiringi lagu 'Under The Sea'. 


Mujur ada kawan.  Kalau tak dah tentu sepanjang majlis kakak Dija boring.  Aisyah Sufea anak teacher Shikin peneman kakak Dija.

Tahun terakhir Fatihah di TCAZ.  Insya' Allah tahun hadapan, Fatihah berhijrah ke tadika lain pula.  Bukan kerana TCAZ tidak bagus tetapi 2 tahun di sana, Fatihah kami lihat terlalu 'selesa' dengan suasana di sana. TCAZ terbaik bagi kami.  Terima kasih kepada semua pendidik di TCAZ di atas ilmu yang telah dicurahkan buat Fatihah.  Doa kami, semoga Allah mengurniakan ganjaran pahala yang berterusan untuk guru-guru ini hendaknya.


0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...